Kremet pastarett, hvor du kan bruke det kaldrøkte kjøttet/fisken du har. Passer veldig godt til f.eks indrefilet av svin, andebryst eller laks/ørret. På bildet er det brukt kaldrøkt ytrefilet av rådyr.
Antall personer: 4
Tid: 40min
Ingredienser:
- 400 g fersk pasta
- 2 store løk
- 2 fedd hvitløk
- 2 ss raps- eller olivenolje
- 400 g sopp
- 2 ss soya
- 1 dl melk
- 1dl fløte
- 50 g revet parmesan
- 200g kaldrøkt kjøtt/fisk
- Sitronsaft
- Salt og pepper
Fremgangsmåte:
- Finhakk løk og hvitløk og stek i en stor panne eller stek panne i olje til den er klar.
- I mellomtiden renser du sopp og skjærer i fire. Disse skal stekes av på høy varme til de er brune. Når soppen er godt stekt tilsetter du soyaen.
- Tilsett deretter fløte og melk, skru ned flammen til middels lav varme. Sausen skal kokes sakte inn. Rør jevnlig.
- Sett i mellomtiden en annen en stor kjele med vann over for oppkoking. Husk å salte vannet godt, ca. samme saltnivå som ved sjøvann.
- Når vannet koker legges pastaen i. Kok dem 1 minutt mindre enn angitt på pakken.
- Når pastaen er ferdig, heller du fra vannet, deretter kan pastaen og sausen blandes med ønsket kaldrøkt produkt og revet parmesan.
- Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
- Klar til servering! Nyt med et godt glass vin eller en frisk salat