Enkel pastarett med kaldrøkt (valgfritt kjøtt/fisk)

Enkel pastarett med kaldrøkt (valgfritt kjøtt/fisk)

Kremet pastarett, hvor du kan bruke det kaldrøkte kjøttet/fisken du har. Passer veldig godt til f.eks indrefilet av svin, andebryst eller laks/ørret. På bildet er det brukt kaldrøkt ytrefilet av rådyr.

Antall personer: 4
Tid: 40min

Ingredienser:

  • 400 g fersk pasta
  • 2 store løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 ss raps- eller olivenolje
  • 400 g sopp
  • 2 ss soya
  • 1 dl melk
  • 1dl fløte
  • 50 g revet parmesan
  • 200g kaldrøkt kjøtt/fisk
  • Sitronsaft
  • Salt og pepper

Fremgangsmåte:

  1. Finhakk løk og hvitløk og stek i en stor panne eller stek panne i olje til den er klar.
  2. I mellomtiden renser du sopp og skjærer i fire. Disse skal stekes av på høy varme til de er brune. Når soppen er godt stekt tilsetter du soyaen.
  3. Tilsett deretter fløte og melk, skru ned flammen til middels lav varme. Sausen skal kokes sakte inn. Rør jevnlig.
  4. Sett i mellomtiden en annen en stor kjele med vann over for oppkoking. Husk å salte vannet godt, ca. samme saltnivå som ved sjøvann.
  5. Når vannet koker legges pastaen i. Kok dem 1 minutt mindre enn angitt på pakken.
  6. Når pastaen er ferdig, heller du fra vannet, deretter kan pastaen og sausen blandes med ønsket kaldrøkt produkt og revet parmesan.
  7. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  8. Klar til servering! Nyt med et godt glass vin eller en frisk salat

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.