Juleburger med bacon

Juleburger med skiver av bacon hvor rødkål og gulrot utgjør en coleslaw. Toppet med kompott av friske tyttebær og stekt løk

Antall: 4 burgere
Tid: 1 time og 40 minutter

Ingredienser:

  • 1 kg Bacon (se vår oppskrift på juleutgaven her).
  • 4 store burgerboller

Coleslaw

  • ¼ rødkål
  • 2 gulrøtter
  • 3 ss rømme 9%
  • 3 ss god majones
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper

Tyttebærkompott

  • 75g tyttebær
  • 1 eple
  • 1 ts kanel
  • Litt vann
  • 1 ts sukker

Løkringer – stekt løk

  • 0,5 L frityrolje, alternativt rapsolje.
  • 1 løk
  • 1 dl mel
  • 1 ss bakepulver
  • 1 ts salt
  • 1 dl melk eller øl

Fremgangsmåte:

  1. Start med å skru på ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Skjær fine terninger i svoren på baconet, pass på å komme godt inn i fettet.
  3. Sett den i ovnen. Steketid 1 time og 15 minutter eller til den er sprø. La steken hvile i 15 minutter når den er ferdig.
  4. I mellomtiden kan tilbehøret forberedes.

Coleslaw:

  1. Start med å skjære rødkål i fine strimler og riv gulroten. Bland de to tingene sammen i en bolle.
  2. Lag dressingen til coleslaw i en liten bolle. Bland rømme, majones, sennep, salt og pepper.
  3. Bland nå løken, gulroten og dressingen sammen og avkjøl til den skal brukes til burgeren.

Tyttebærkompott

  1. Tilsett tyttebærene pluss en liten mengde vann i en liten kjele (slik at det akkurat dekker bunnen av kjelen), og eplet kuttes i terninger. La det småkoke til tyttebærenes skinn sprekker.
  2. Tilsett kanel og smak eventuelt til. til med litt sukker. Vær oppmerksom på at kompotten er ment å være sur.

Løkringer – stekt løk

Juleburger

  1. 1 Løk kuttes i tynne skiver – bruk evt. et mandolinjern.
  2. I en bolle blander du deigen, som består av mel, bakepulver, salt og melk/øl.
  3. Varm opp oljen i en liten kjele. Oljen skal være mellom 170-180 grader. Har du ikke termometer kan du bruke enden av en trekasse. Oljen er varm nok når du setter tuppen av gryteskjeen i og små bobler koker rundt skjeen.
  4. Når oljen er varm legger du løkringer i deigen og deretter i den varme oljen. Når de har blitt fint brune og sprø, tas de opp og legges på et stykke smørepapir. Dryss så over litt fint salt.

Når alle elementene er ferdige og steken har fått hvile, varmes bollene, skjæres skiver fra baconen og burgeren er klar for servering. Nyt juleburgeren med et godt glass juleøl

Tips

Du kan også kjøpe hel bacon om du ikke har tid, eller ikke kan vente til du har laget din egen julebacon. Her settes nellik hardere inn før steken skal i ovnen. Det er kun fantasien som setter grenser for tilbehør til juleburgeren. Her har vi prøvd å ta noen klassiske elementer og lagt til et snev av jul.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *