En skikkelig kveldsrett. Den kaldrøkte kalkunen smaker intenst og deilig og passer godt til de søte rotgrønnsakene.
Antall personer: 4
Tid: 50 min
Ingredienser:
- 1 kg rotgrønnsaker
- 0,5 dl olje
- 1 ss tørket eller fersk timian.
- 1 kaldrøkt kalkunbryst
- 100 g fløteost
- ½ sitron
- 1 liten haug fersk persille
- evt. bacon
Fremgangsmåte:
- Rotgrønnsaker skrelles, kuttes i tynne staver på maks 0,5cm tykkelse og vendes i litt olje og timian.
- Kalkunen deles i to og fylles med litt kremost, sitron og urter.
- Kalkunen legges i en stekepanne med rotgrønnsaker rundt, deretter stekes det hele i ovnen i ca. 30 min ved 180 grader.
Tips og triks
Er du nervøs for at kalkunen skal bli litt tørr, kan du legge et lag bacon på toppen for å beskytte kjøttet i ovnen.
Her er det fritt fram for å velge de rotgrønnsakene du liker best. Pynt eventuelt retten med vårløk, som er med på å gi retten litt friskhet.
Er du glad i sprø rotgrønnsaker, kan du bake rotgrønnsakene i 10 minutter ekstra ved å grille etter å ha tatt ut kalkunen.
Opskriften fungerer også med kaldrøkt kylling, gås eller andre fuglebryst. Vær da oppmerksom på at tiden i ovn avhenger af størrelse på brystene.
Husk at de kaldrøkte fuglebryst fint kan spises som pålegg uten å stekes først.