Kaldrøkt kalkun med ovnsbakte rotgrønnsaker

Kaldrøkt kalkun med ovnsbakte rotgrønnsaker

En skikkelig kveldsrett. Den kaldrøkte kalkunen smaker intenst og deilig og passer godt til de søte rotgrønnsakene.

Antall personer: 4
Tid: 50 min

Ingredienser:

  • 1 kg rotgrønnsaker
  • 0,5 dl olje
  • 1 ss tørket eller fersk timian.
  • 1 kaldrøkt kalkunbryst
  • 100 g fløteost
  • ½ sitron
  • 1 liten haug fersk persille
  • evt. bacon

Fremgangsmåte:

  1. Rotgrønnsaker skrelles, kuttes i tynne staver på maks 0,5cm tykkelse og vendes i litt olje og timian.
  2. Kalkunen deles i to og fylles med litt kremost, sitron og urter.
  3. Kalkunen legges i en stekepanne med rotgrønnsaker rundt, deretter stekes det hele i ovnen i ca. 30 min ved 180 grader.

Tips og triks

Er du nervøs for at kalkunen skal bli litt tørr, kan du legge et lag bacon på toppen for å beskytte kjøttet i ovnen.

Her er det fritt fram for å velge de rotgrønnsakene du liker best. Pynt eventuelt retten med vårløk, som er med på å gi retten litt friskhet.

Er du glad i sprø rotgrønnsaker, kan du bake rotgrønnsakene i 10 minutter ekstra ved å grille etter å ha tatt ut kalkunen.

Opskriften fungerer også med kaldrøkt kylling, gås eller andre fuglebryst. Vær da oppmerksom på at tiden i ovn avhenger af størrelse på brystene.

Husk at de kaldrøkte fuglebryst fint kan spises som pålegg uten å stekes først.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.