Kaldrøkt ost – Slik kaldrøyker du ost med Smokepins

Kaldrøkt ost – Slik kaldrøyker du ost med Smokepins

Kaldrøkt ost er utrolig enkelt å lage selv med Smokepins. Her er det ikke nødvendig å salte og tørke produktet på forhånd. Samtidig gir det nye smaksopplevelser når de forskjellige ostene kombineres med røyksmak.

Slik gjør du:

  1. Pakk ut ostene og knyt hyssing rundt slik at de kan henge sikkert.
    Det kan være litt vrient å knyte en brie på grunn av form, så bruk denne metoden.
    Sådan koldrøger du ost
    Hvis du røyker i en røykbeholder, hvor ostene kan ligge istedet for å henge, må du være oppmerksom på å snu osten halvveis, for å sikre jevn røyking.
  2. Heng/legg ostene i røykbeholderen.
  3. Tenn på en smokepin og sett den inn i ostene i røykbeholderen på et ildfast underlag. Når den er brent ned, den erstattes med en ny.
  4. Røyketid er ca. 7 timer avhengig av størrelse og ønsket smak.
  5. Når ostene er røkt er de klare til bruk, men det skader ikke å la dem modne i 24 timer.

Kaldrøkt ost kan brukes på uendelig mange måter. I pai, som pålegg, på pizza osv. Finn inspirasjon her

Det er også mulig å lage røkt ferskost eller rømme. Her legges det i en bolle/fat øverst i røykbeholderen. Vær oppmerksom på at jo høyere fettprosent produktet har, desto raskere tar det til seg røyksmak.

Husk at du kan kaldrøyke mange forskjellige produkter samtidig, da de ikke opptar smak fra hverandre når du kaldrøyker. Faste oster kan enkelt fryses og brukes senere.
Uansett hvilken type ost du velger å kaldrøyke vil du opdage at dette gir en ekstra smagsoplevelse og at det ikke er uten grunn at dette er veldig populært blandt kaldrømkere. Husk at det går helt fint å røyke ost sammen med kjøtt og fisk. Eneste krav er at det skal være varene ikke er i kontakt med hverandre når de røykes
Du finner utvalg af Smokepins på denne siden

Lykke til med ditt neste kaldrøykingsprosjekt.

One thought on “Kaldrøkt ost – Slik kaldrøyker du ost med Smokepins

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *