Kaldrøkt selleri med urtemajones, eple og ristet hasselnøtt

Kaldrøkt selleri med urtemajones, eple og ristet hasselnøtt

Vegetarisk snacks som imponerer de fleste. Det er ikke bare kjøtt som kan kaldrøykes, det kan også være grønnsaker. Kaldrøyking får grønnsakene opp på samme smaksrike nivå som kjente kjøttprodukter kan gi. Denne snacksen består av flere underelementer, som er enkle å tilberede på forhånd.

Antall: 8 snacks
Tid: 25 min

Ingredienser:

  • Kaldrøkt selleri
  • 3 ss olivenolje/smør
  • 50 g hasselnøtter
  • 1 syrlig eple
  • God majones
  • Friske urter som persille, gressløk eller dill.

Fremgangsmåte:

  1. Den kaldrøkte knollsellerien kuttes i tynne skiver, ca. 0,4cm, og stek i olivenoljen på pannen til de er fint brune.
  2. Rist hasselnøtter og hakk grovt
  3. Finhakk et syrlig eple
  4. Majones blandet med veldig fint hakkede urter. Alternativt kan du lage majones selv med en urteolje.
  5. Tilsett litt urtemajones på sellerien, deretter hasselnøtt og eple.
  6. Pynt om nødvendig. med friske urter.

Tips og triks

For ekstra smak kan det dryppes litt soya på pannen mens selleriskivene stekes. Det er viktig at selleriskivene får litt farge, da det er her den deilige smaken utvikler seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *