Kaldrøkt torsk på bunn av poteter med frisk salat

Kaldrøkt torsk på bunn av poteter med frisk salat

Dette er den perfekte og raske retten hvis du har kokte poteter i overkant og litt kaldrøkt fisk i fryseren.

Den varme kaldrøkte torsken lukter fantastisk! Og sammen med kremet bunn og frisk salat garantert en god smaksopplevelse.

Antall personer: 4
Tid: 40 min

Ingredienser:

  • 0,5 kg poteter
  • 2 løk
  • ½ eple
  • 2 fedd hvitløk
  • 2 dl melk eller fløte
  • Liten haug med fersk persille
  • Sitronsaft
  • Rips eller andre friske syrlige bær
  • 200g kaldrøkt torsk uten skinn.
  • Hjertesalat
  • Vannmelon
  • 1 ss eddik
  • ½ ss olivenolje
  • Muligens. fetaost eller gresskarkjerner

Fremgangsmåte:

  1. Skyll potetene og skrell dem om nødvendig. Del dem i kvarte.
  2. Ha dem i en kjele med vann og kok dem . Vær oppmerksom på at de også skal i ovnen så de ikke trenger å være helt møre.
  3. Skjær i mellomtiden løk i halve ringer og finhakk hvitløk.
  4. Svits løk og hvitløk i en panne med litt salt og pepper til det er klart.
  5. Når potetene er kokt legges de i en ildfast form, løk og hvitløk fordeles på toppen.
  6. Halvparten av persillen grovhakkes og fordeles, heretter helles melk eller fløte over.
  7. Legg nå tykke skiver (2 cm) av den kaldrøkte torsken på toppen og varm opp retten i ovnen i ca. 15 min ved 170 grader.
  8. Når retten er ferdig, heller du i ripsene eller de andre bærene.

Fremgangsmåte – sommersalat:

  1. Skyll salaten godt og skjær den i grove biter og legg på fat.
  2. Skjær vannmelonen i ca. 1,5 cm X 1,5 cm biter.
  3. Pisk en vinaigrette av eddik og olivenolje, smak til med salt og pepper. Hell over salaten.
  4. Krydre eventuelt den enkle salaten med smuldret fetaost eller ristede gresskarkjerner.

Tips og triks

Poteter kan enkelt tilberedes dagen før, så retten tar ikke mer enn 20 minutter å lage.

Denne retten kan serveres med din favorittsalat.

I stedet for torsk kaldrøkt torsk, kan også kveite, blåkveite eller annen kaldrøkt hvit fisk brukes.

Kaldrøkt torsk er et fantastisk pålegg i seg selv, uten at den stekes eller kokes. Dette er en litt anderledes, men smakfull måte å tilberede kaldrøkt fisk på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.