Matmuffins med “noko attåt”

Matmuffins med noko attåt

Muffinsene passer perfekt til matpakken eller på tur. Den kaldrøkte osten gir mye smak og oppskriften kan enkelt tilpasses etter ønske.

Antall: 12 stk.
Tid: 45min

Ingredienser:

  • 100 g brokkoli
  • 1 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 egg
  • Oliven olje
  • 55 g hakket chorizo (krydret),
  • 2 ts tørket basilikum
  • 100 g revet røkt ost (jarlsberg, norvegia el.lignende)
  • ½ dl melk
  • 2 dl (160g) durummel
  • 80 g hvetemel
  • 1 ts pepper
  • 2 ts bakepulver.
  • Muffinsformer

Fremgangsmåte:

  1. Hakk løk, hvitløk og kutt brokkoli i buketter og fres på pannen.
  2. Ha dem i en bolle og avkjøl litt.
  3. Pisk de 4 eggene inn i blandingen og tilsett deretter alle de resterende ingrediensene og rør deigen godt.
  4. Ha deigen i muffinsformer
  5. Stek dem i 30 minutter ved 180 grader varmluft.

Tips og triks

Kan enkelt fryses og varer ca. 5 dager i kjøleskap. Perfekt til matpakke.

Du kan få alle de forskjellige grønnsakene i, i stedet for brokkoli. Så lenge det ikke er for våte grønnsaker. Gode grønnsaker å erstatte med: gulrøtter, purre, blomkål, grønnkål.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.