Mellommåltid med kaldrøkt makrell

Mellommåltid med kaldrøkt makrell

Rask og enkel sunn makrellsalat som kan serveres på flatbrød, knekkebrød, surdeigsbrød eller lignende

Antall personer: 4
Tid: 15min

Ingredienser:

  • 100g kaldrøkt makrell
  • 2 grønne paprika
  • 1 liten rødløk
  • 15 blader basilikum
  • Litt god olje
  • God majones evt. hjemmelaget
  • Sitronsaft

Fremgangsmåte:

  1. Kaldrøkt makrell og paprika kuttes i like små biter etter ønske.
  2. Finhakk rødløk og basilikum
  3. Makrell, paprika, rødløk blandes med litt olje.
  4. Smak til majonesen med litt sitronsaft
  5. Serveringsforslag: brød, sitronmajones, makrellsalat

Tips og triks

Hjemmelaget sitronmajones:

  • 1 eggeplomme
  • 1/2 ts sennep
  • Litt salt
  • 2 ts sitronsaft
  • ½ dl olje
  • 1/2 ts paprika

Pisk eggeplomme sammen med sennep, salt, sitronsaft og paprika. Tilsett deretter oljen forsiktig. Start med noen dråper og så en teskje inn til det begynner bli stivt. Nå kan du tilsette mer og mer olje.

Er du uheldig og majonesen skiller seg, start på nytt med en eggeplomme og bruk den utskilte massen på samme måte som oljen og tilsett nå massen mer forsiktig enn første gang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.