Nye forslag til din neste kaldrøyking

Kaldrøyking er en fin måte å tilberede fisk og kjøtt på, og i prinsippet kan denne prosessen brukes til det meste.

Dagligvarebutikker har mengder av varer som er utmerket for kaldrøyking.

Hvis du ikke får tak i noen av de eksklusive varene (f.eks rein, elg, rådyr, flyndre, gås osv.), anbefaler vi deg å prøve noen av produktene nedenfor, som burde være enkle å få tak i.

Torsk – Familiefavoritten

Kaldrøkt torsk er en familietradisjon i familien min. Siden det er min mors favoritt – og det var hun som lagde mat –var den en gjentagelse av dimensjoner i min oppvekst. Etter røyking og modning ble torsken kokt og servert med eggesmør, og det var sjelden man tok bare en porsjon.

Torsken er lett å få tak i, og absolutt noe for deg som vil ha en smakfull fisk uten mye fett. Det ferdige produktet kan enkelt kuttes i tynne skiver og brukes som pålegg.

Ytrefilet av svin, kamstek – Fettfattig bacon

For deg som vil ha mindre fett i baconet og samtidig mindre svinn ved steking, kan du lage bacon av grisens ytrefilet eller kamstek. Her er sluttproduktet engelsk bacon, som er standard bacon i hele Storbritannia. Oppskriften er nøyaktig den samme som når du bruker tynnribbe til å lage bacon.

Kalkun

Kalkunbryst er virkelig noe enhver kaldrøyker bør prøve! Det kan fås rimelig billig, i de fleste supermarkeder. Kalkunbryst veier ca. 1 kg, så prøv å å ta det med i neste røyke-økt. Det ferdige resultatet er et fettfattig kjøttpålegg med karakteristisk og god smak.

Indrefilet av svin

Hvis du ser inn i en kaldrøykingsovn i Danmark, vil du med stor sannsynlighet se indrefilet av svin der.  Det er et veldig godt påleggsprodukt, som har mange variasjonsmuligheter. Prøv å bruke 25% brunt sukker og 75% salt/nitritsalt i saltningsprosessen, det gir det lille ekstra.

Regnbueørret

Regnbueørreten er ofte like fet som oppdrettslaks. Den store forskjellen er at det meste av fettet i en regnbueørret sitter i buken og skjæres bort under filetering. Regnbueørreten gir dermed et sluttprodukt som har betydelig mindre fett enn oppdrettslaks.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *