Ørretkrem – snacks med kaldrøkt ørret

Ørretkrem - snacks med kaldrøkt ørret

Antall personer: 4
Tid: 15 min

Ingredienser:

  • 100g kaldrøkt ørret
  • 100 g kremost
  • ½ dl 18% rømme,
  • 1 ss sitronsaft,
  • 1 ts sukker
  • 4 soltørkede tomater (spar 1 til pynt).
  • Litt pepper.

Fremgangsmåte:

  1. Ørret og tomat hakkes i en maskin eller med stavmikser.
  2. Fløteost, sitron + sukker tilsettes. Smak til med litt pepper.
  3. Serveres på Rugsprø, knekkebrød eller ristet brød.

Tips og triks

Har du ikke kaldrøkt ørret kan du fint bruke laks i stedet.

Mere informasjon om røyking av ørret

Du kan fint kaldrøyke ørreter i alle størrelser. Vanligvis brukes ørreter på minimum 1 kg. Her vil hver filet være på ca.250 gr og etter modningsprosessen vil det være 2 fileter på under 200 gr igjen. Mindre fisk smaker helt fantastisk når de er kaldrøkt, men det er klart at det er mye jobb med sløying og filetering af småfisk i forhold til hva som blir igen av det færdige produkt.
Røyketiden avhenger bare av størrelsen på fisken. De fleste mener nok at det blir for mye jobb i forhold til hva som er igjen, hvis du vil kaldrøyke småfisk, men enkelte synes at det kompakte sluttprodukt er så bra at de gjerne bruker litt ekstra tid. Kaldrøkte små fisk får du ikke kjøpt noen steder.
Det er litt forskjell på laks og ørret. Hos laksen sitter fettet i kjøttet. Hos ørreten sitter det meste av fettet i buken. Skal du røyke store laks på over 5 kg, vil vi anbefale bare å bruke sporen, da den øverste del av laksen har et veldig høy fettprosent og kan bli «litt klissete». Her er det selvfølgelig forskjell på vill fisk og oppdrettslaks, hvor sistnevnte har en markant høyere fettprosent.
Røykes f.eks store regnbueørreter, anbefaler vi å skjære bort litt ekstra av buken når du fileterer for kaldrøyking, da fettprosenten er på denne delen er veldig høy.
Vi har en video her som viser deg hele røykprosessen med Smokepins, hvis du ikke har prøvet dette før.
Smokepins til kaldrøyking finner du på denne siden

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *