Pai med kaldrøkt kyllingbryst

Pai med kaldrøkt kyllingbryst

Antall pers: 4-5
Tid: 45 min
Paiform: Ø: 28cm

Ingredienser til paibunn, alternativt kjøp en ferdig:

  • 150 g grahamsmel
  • 100 g hvetemel
  • 125 g smør
  • 1 DL vann

Ingredienser til fyll:

  • 1 løk
  • 2 purre
  • ½ brokkoli
  • 2 dl melk/fløte
  • 3 egg
  • 1 ss oregano
  • 50 g revet ost (tips: kjempegodt med kaldrøykt norvegia eller Jarlsberg)
  • Salt og pepper
  • 1 stk. kaldrøkt kyllingbryst

Fremgangsmåte:

  1. Mel, smør og vann eltes sammen. Deigen fordeles i en smurt paiform.
  2. Prikk deigen godt med en gaffel og forstek i ovnen på 180 grader i ca. 10 min.
  3. Mens bunnen steker, klargjør du fyllet.
  4. Løk hakkes og purre kuttes i tynne skiver og surres i panne med olje i bunnen.
  5. Brokkolien deles i små buketter og legges i gryten.
  6. Kyllingen kuttes i små terninger
  7. Rør melk/fløte, egg, oregano, salt og pepper sammen.
  8. Paien tas ut av ovnen, hvoretter fyllet fordeles. Osten fordeles på toppen. Hell til slutt eggeblandingen over.
  9. Paien stekes i ovnen i ca. 25 min til den er gylden.

Tips og triks

Paien kan også enkelt lages uten kylling, så for eksempel trenger du bare en ekstra purre, så har du en deilig smakfull grønnsakspai.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *