Risotto med kaldrøkt indrefilet av gris

Risotto med kaldrøkt indrefilet av gris

Enkel risotto med en vri hvor kaldrøkt indrefilet av gris kommer til sin rett. Middag som gleder hele familien.

Antall personer: 4
Tid: 30min

Ingredienser:

  • 400g Risottoris, alternativt kan du bruke grøtris.
  • 2 ss. oliven olje
  • 1,5 liter buljong (2 buljongterninger)
  • 1 stor løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1,5 dl hvitvin
  • 1 halv brokkoli
  • 1 eple
  • 250g røkt indrefilet av svin
  • 50 g revet parmesan
  • 1 god håndfull basilikumblader
  • Muligens. vårløk til pynt.

Fremgangsmåte:

  1. Skyll brokkolien og skjær brokkolistaven i fine terninger og del bukettene i 2 (hvis de er veldig store, del dem i fire)
  2. Finhakk løk og hvitløk og stek på en stor panne på middels høy varme i olivenolje til de er gylne.
  3. Tilsett brokkolistavene, vent med bukettene.
  4. Ha risen på pannen og la dem trekke kort i den resterende oljen i ca. 2 min.
  5. Tilsett hvitvinen.
  6. Når alkoholen har fordampet, tilsettes litt av buljongen. Det er viktig at risen alltid har fuktighet den suge til seg, men for å få en kremet risotto må buljongen tilsettes litt om gangen.
  7. Skjær eplet i fine terninger og tilsett dem og brokkolibukettene i risottoen, rør ofte på pannen.
  8. Når risen er i ferd med å være ferdig, tilsetter du indrefilet av svin i ønskede biter sammen med parmesan.
  9. Smak til slutt risottoen med salt og pepper og bland i basilikumbladene.
  10. Pynt retten med noen basilikumblader eller hakket vårløk.

Tips og triks

Denne oppskriften kan også enkelt brukes med andre typer kaldrøkte varer. For eksempel er det også skikkelig deilig med kaldrøkt andebryst.

Får du ikke tak i brokkoli kan du heller bruke surkål, grønnkål eller grønnkål.

For å gjøre retten til den ultimate smaksopplevelsen kan man kjøpe en god buljong (eller lage den selv) og en god parmesan.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *