Reker og egg er en klassikker i det nordiske kjøkken. Hvis du skal sette litt krydder på, så bruk en liten time på å kaldrøyke rekene dine. Røkte reker gir en ny smaksvariant på denne sjømatsklassikkeren.
Antall personer: 4
Tid: 1,5 time
Ingredienser:
- 0,5 kg reker i skall (tint)
- Aioli
- Varmt brød
- Litt grønt
Fremgangsmåte til kaldrøyking av reker:
- Tørk av rekene i kjøkkenrull slik at de er så tørre som mulig på utsiden.
- Rekene legges i nett der de kan henge og motta røyk. Røyksmaken kan styres selv, men vi anbefaler å gi dem en time. Når de er ferdigrøykte er de klare for servering.
- Ønskes mer røyksmak kan skallet fjernes før du røyker dem.
- Serveres med aioli og varmt brød, paella eller som vist her:
Info om kaldrøyking
Hvis du ikke har prøvd å kaldrøyke selv, så kan du gjøre dette veldig enkelt ved å bruke smokpins.
Du trenger ikke røykovn,røykutvikler eller annet utstyr , da du kan gjøre dette i noe så enkelt som en papkasse. Du kan se hvor enkelt det er i denne videoen. Fremgangsmåten er stort sett den samme som i videoen, med unntak av at du ikke trenger å salte eller modne reker etter røyking. Fremgangsmåten er dermed nesten identisk med kaldrøyking av ost. Det er selvfølgelig også mulig å varmrøyke reker, men de vil da veldig fort bli tørre og salte i smaken.
Du finner Smokepins på denne siden. I alle pakkene ligger basisoppskrifter på kaldrøyking af kjøtt, fisk, grønnsaker og ost i forskjellige størrelser. Da du fint kan kaldrøyke alle varer samtidig kan du f.eks lage gourmetbacon av ribbe samtidig med at du lager røkte reker og din egen røykelaks i samme eller bedre kvalitet enn du finner hos et røykeri.
Vi anbefaler at du planlegger å kaldrøyke litt flere ting når du først er begyndt. Antallet af Smokepins som skal brukes avhenger bare av størrelsen på råvarene og ikke av hvor mange råvarer som du røyker.