Røkte reker

Kaldrøkte reker

Reker og egg er en klassikker i det nordiske kjøkken. Hvis du skal sette litt krydder på, så bruk en liten time på å kaldrøyke rekene dine. Røkte reker gir en ny smaksvariant på denne sjømatsklassikkeren.

Antall personer: 4
Tid: 1,5 time

Ingredienser:

  • 0,5 kg reker i skall (tint)
  • Aioli
  • Varmt brød
  • Litt grønt

Fremgangsmåte til kaldrøyking av reker:

  1. Tørk av rekene i kjøkkenrull slik at de er så tørre som mulig på utsiden.
  2. Rekene legges i nett der de kan henge og motta røyk. Røyksmaken kan styres selv, men vi anbefaler å gi dem en time. Når de er ferdigrøykte er de klare for servering.
  3. Ønskes mer røyksmak kan skallet fjernes før du røyker dem.
  4. Serveres med aioli og varmt brød, paella eller som vist her:

Info om kaldrøyking


Hvis du ikke har prøvd å kaldrøyke selv, så kan du gjøre dette veldig enkelt ved å bruke smokpins.
Du trenger ikke røykovn,røykutvikler eller annet utstyr , da du kan gjøre dette i noe så enkelt som en papkasse. Du kan se hvor enkelt det er i denne videoen. Fremgangsmåten er stort sett den samme som i videoen, med unntak av at du ikke trenger å salte eller modne reker etter røyking. Fremgangsmåten er dermed nesten identisk med kaldrøyking av ost. Det er selvfølgelig også mulig å varmrøyke reker, men de vil da veldig fort bli tørre og salte i smaken.
Du finner Smokepins på denne siden. I alle pakkene ligger basisoppskrifter på kaldrøyking af kjøtt, fisk, grønnsaker og ost i forskjellige størrelser. Da du fint kan kaldrøyke alle varer samtidig kan du f.eks lage gourmetbacon av ribbe samtidig med at du lager røkte reker og din egen røykelaks i samme eller bedre kvalitet enn du finner hos et røykeri.
Vi anbefaler at du planlegger å kaldrøyke litt flere ting når du først er begyndt. Antallet af Smokepins som skal brukes avhenger bare av størrelsen på råvarene og ikke av hvor mange råvarer som du røyker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *