Små biter av kaldrøkt filet som smaker himmelsk og veldig enkle å lage.
Antall personer: 6
Tilberedningstid: 20min
Ingredienser:
- Cibatta brød
- 150g kaldrøkt filet av svin eller annet dyr
- Soltørkede tomater i olje (for enda bedre resultater, lag halvtørkede tomater selv)
- Basilikum
- Litt olivenolje
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 200 grader varmluft
- Skjær brødet i 1 cm tykke skiver og legg dem på en bakeplate og dryss litt olje på
- Sett brødet i ovnen i 8-10 min til det er sprøtt. Snu dem om nødvendig. omtrent halvveis
- Skjær i mellomtiden den kaldrøkte fileten i så tynne skiver som mulig
- Når brødet er klart tilsetter du fileten, tomat og basilikum.
Tips og triks
Brødet kan også enkelt ristes på brødrister eller på panne med litt smør eller olje.
Når de sprø brødene er klare til servering kan de gnis med en hvitløk delt i to, det gir mye aroma.
Halvtørkede tomater
Ingredienser:
- 200 g cherrytomater
- 2 ss fersk timian
- ½ dl rapsolje
- 3 fedd hvitløk
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
Fremgangsmåte:
- Sett ovnen på 100 grader
- Halver cherrytomatene og legg dem i en form
- Ha timian, olje, hvitløk, salt og sukker i en minihakker og fordel det over tomatene etterpå
- Stek tomatene i ca. 2 timer i ovnen.
Tips og triks
Tomatene kan enkelt lagres i flere dager i en kjølebeholder og brukes på mange andre måter.
Hvis du ikke har prøvet å kaldrøyke med Smokepins, har vi laget en video som viser hvordan du røyker filet med Smokepins . Alt du trenger er en papkasse, kulegrill el.lignende røykbeholder, da Smokepins er til kaldrøyking og kan brukes i stort set alle former for beholdere av en viss størrelse. I tillegg vil ikke bruken av Smokepins sjenere naboer. Husk at du kan kaldrøyke både fiske, kjøtt, ost, grønnsaker, krydder m.m. samtidig uten problemer.
Du finner Smokepins i vår nettbutikk hvis du følger denne lenken