Snack med kaldrøkt indrefilet av gris med tomat og basilikum

Snack med kaldrøkt indrefilet av gris med tomat og basilikum

Små biter som smaker himmelsk og veldig enkle å lage.

Antall personer: 6
Tilberedningstid: 20min

Ingredienser:

  • Cibatta brød
  • 150g kaldrøkt indrefilet av svin
  • Soltørkede tomater i olje (for enda bedre resultater, lag halvtørkede tomater selv)
  • Basilikum
  • Litt olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 200 grader varmluft
  2. Skjær brødet i 1 cm tykke skiver og legg dem på en bakeplate og dryss litt olje på
  3. Sett brødet i ovnen i 8-10 min til det er sprøtt. Snu dem om nødvendig. omtrent halvveis
  4. Skjær i mellomtiden den kaldrøkte indrefileten i så tynne skiver som mulig
  5. Når brødet er klart tilsetter du indrefileten, tomat og basilikum.

Tips og triks

Brødet kan også enkelt ristes på brødrister eller på panne med litt smør eller olje.

Når de sprø brødene er klare til servering kan de gnis med en hvitløk delt i to, det gir mye aroma.

Halvtørkede tomater

Ingredienser:

  • 200 g cherrytomater
  • 2 ss fersk timian
  • ½ dl rapsolje
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker

Fremgangsmåte:

  1. Sett ovnen på 100 grader
  2. Halver cherrytomatene og legg dem i en form
  3. Ha timian, olje, hvitløk, salt og sukker i en minihakker og fordel det over tomatene etterpå
  4. Stek tomatene i ca. 2 timer i ovnen.

Tips og triks

Tomatene kan enkelt lagres i flere dager i en kjølebeholder og brukes på mange andre måter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.