Smokepins helt nye teleskop røykovn for både kaldrøyking og varmrøyking. Ovnen er perfekt til både båt, hytte, campingvogn/bobil eller hvis du bare vil ha en enkel flyttbar løsning til kald og varmrøyking.
Når du kaldrøyker, trekkes overdelen helt op. Heretter henges de saltede og tørkede råvarene opp. Luftinntak kontrolleres av hvor langt skuffen skyves inn.
Kaldrøyker du fisk, skal fisken fileteres først. Bruk enten dobbelt kroker til fisk, eller heng fisken opp i sporen med snor. det er vigtig at det lager en løkke som går igjennom rundt halen når den hendes opp. Dette gjelder specielt fete fisk som laks og ørret. Kaldrøykes torsk, hyse o.l kan fisken henges i enkeltkrok da skinnet på disse fisk er betydelig sterkere enn på fettfinnefisk.
Hvis du skal bruke ovnen til varmrøyking, legges noen glødende kull i skuffen. Heretter pakkes flis/spon inn i tinnfolie. Stikk noen huller i folien og og legg pakken direkte på de glødende kullbitene. Du kan evt også bruke trebiter/woodchips direkte på kullene, her skal du være oppmerksom på at det ikke kommer så mye luft inn at trebitene begynner å brenne. Skal du varmrøyke fisk i denne ovnen, må fisken være hel. Vi anbefaler å bruke kroker og feste disse i ryggen på fisken, eller å henge fisken opp med feste i hodet. Det er i dette tilfelle vigtig at nakken ikke er «knekt», da dette vil medføre at fisken faller ned når varmen har gjort kjøttet mørt.
Temperaturen du vil varmrøyke på justeres av antall kullbiter i kombinasjon med høyden på ovnen.
Vi leverer denne teleskop røykovn gratis i hele Norge. Forsendelsen av teleskopovn blir bare sendt med Klimanøytral servicepakke og ikke med «helt hjem» løsningen.
Hvis du bare ønsker ovnen og ikke tilbehøret, så finner du det her
Her er en liten video der du ser ovnen i bruk.