Teleskop røykovn

kr 1,699.00

Dette er Smokepins® egen teleskop røykeovn for kald- og varmrøyking, som vi har designet selv og er ganske stolte av.
Ovnen er perfekt til både båt, hytte, campingvogn/bobil eller hvis du bare vil ha en enkel flyttbar løsning til kald- og varmrøyking.

Ovnen er 29 cm i diameter og 100 cm høy når den trekkes ut.

Ovnen holder veldig godt på røyken. Luftinntaket styres av hvor langt skuffen skyves inn. Værforholdene kan gjøre det nødvendig å justere lokket slik at mer eller mindre røyk kan slippe ut. Hvis røyken i ovnen blir for tett, vil kull eller Smokepins brenne ut på grunn av oksygenmangel. Tilpass derfor luftstrømmen til forholdene.

Når du skal kaldrøyke, henges de saltede og tørkede råvarene opp i risten med kroker eller hyssing. Sett en Smokepin i skuffen og skyv inn, og kaldrøykingen begynner. Luftinntaket kontrolleres i forhold til hvor langt inn i skuffen skyves. Vi anbefaler å trekke ovnen helt ut ved kaldrøyking.
O-ringen settes på den nederste rille på overdelen, og overdelen settes på underdelen. Dette sikrer at vekten på røykvarene ikke skyver ovnen ned.

Hvis du vil varmrøyke, legges glødende kull i skuffen.
På toppen av det glødende kullet legges spon/flis pakket inn i tinnfolie med noen hull i. Alternativt kan trebiter/woodchips legges oppå kullet.
Vær i dette tilfelle oppmerksom på ikke å tilføre så mye luft, at trebitene begynner å brenne. Temperaturen i ovnen justeres av mengden kull kombinert med høyden på ovnen. Højden kan justeres etter hvor o-ringen settes på overdelen.

Hvis du varmrøyker fisk i denne ovnen, skal det være hel fisk som henges opp i kroker. Kroken skal festes i hode eller ryggrad på fisken.

Vi leverer denne teleskopovnen gratis i hele Norge. Forsendelsen av teleskopovn blir bare sendt med Klimanøytral servicepakke og ikke med «helt hjem» løsningen.

Teleskop røykovn

kr 1,699.00