Røykovn for kald- og varmrøyking. Vi er ganske stolte av denne teleskopovn som vi har designet selv slik at den passer til bruk av Smokepins og samtidig kan brukes til varmrøyking.
Ovnen er perfekt til både båt, hytte, campingvogn/bobil eller hvis du bare vil ha en enkel flyttbar løsning til kald- og/eller varmrøyking.
Røykovnen er 29 cm i diameter og 100 cm høy når den trekkes ut.
Luftinntaket styres av hvor langt skuffen skyves inn. Værforholdene kan gjøre det nødvendig å justere lokket slik at mer eller mindre røyk kan slippe ut. Hvis røyken i ovnen blir for tett, vil kull eller Smokepins brenne ut på grunn av oksygenmangel. Tilpass derfor luftstrømmen til forholdene.
Kaldrøyking
Når du skal kaldrøyke, henges de saltede og tørkede råvarene opp i risten med kroker eller hyssing. Sett en Smokepin i skuffen og skyv inn, og kaldrøykingen begynner. Luftinntaket kontrolleres i forhold til hvor langt inn i skuffen skyves. Vi anbefaler å trekke ovnen helt ut ved kaldrøyking under vanlige forhold. Hvis det er kaldt kan den slås litt ned for å heve temperaturen i ovnen.
Vi har en liten video her som viser kaldrøyking i denne ovnen
Varmrøyking
Hvis du vil varmrøyke, legges glødende kull i skuffen.
På toppen av det glødende kullet legges spon/flis pakket inn i tinnfolie med noen hull i. Alternativt kan trebiter/woodchips legges oppå kullet.
Vær i dette tilfelle oppmerksom på ikke å tilføre så mye luft, at trebitene begynner å brenne. Temperaturen i ovnen justeres av mengden kull kombinert med høyden på ovnen. Højden kan justeres etter hvor o-ringen settes på overdelen.
Hvis du varmrøyker fisk i denne ovnen, skal det være hel fisk som henges opp i kroker. Kroken skal festes i hode eller ryggrad på fisken.
Leveranse
Vi leverer denne teleskopovnen gratis i hele Norge. Denne røykovn blir bare sendt med Klimanøytral servicepakke og ikke med «helt hjem» løsningen.
Vi har også