Disse vakuumposer og er solide nok til å brukes til sousvide.Den ene siden har grov tekstur og den andre siden er glatt.
• Mål: B. 20 cm x L. 30 cm.
• Tykkelse: 90 my.
• Maks. temperatur: 95°C.
• Godkjent for mat.
• BPA- og PVC-fri.
Posen passer perfekt til ca 1 kg bacon. Skulle du ønske å kunne tilpasse størrelsen på posen, anbefaler vi å bruke vår vakuumrulle hvor du selv kan bestemme størrelsen på posen.
Posene fungerer til alle vakuumpakkere
Litt om vakuumering
Kaldrøykere bruker vanligvis vakuumering til 3 forskjellige ting. Disse vil vi prøve å beskrive her.
Saltning
Dette kalles vakuumsaltning og disse vakuumposer fungerer fint til det. Vanligvis lages en 2% eller 3 % saltning av råvarene før de vakuumeres. Dette betyr at hvis du skal lage bacon av 1 kg ribbe, skal du bruke h.h.v 20 eller 30 gr salt. I denne prosessen kan du fint legge krydderier, sukker, cognac eller annet på råvarene før de vakuumeres. Etter 24 timer har dette fordelt seg i produktet, men kan fint ligge i lengre tid før røyking.
Modning
Her trengs modningsposer som fås i specialforretninger. Disse kan slippe ut fukt fra produktet etter røyking uten at bakterier kan komme inn og angripe kjøttet. Modningsposer er ikke nødvendige hvis du har et tørt og litt kjølig sted å henge røykvarene.
Oppbevaring
Da luften trekkes ut av posen ved vakuumering, vil holdbarheten bli 5-6 ganger lengre enn ellers. Dette skyldes at ingen bakterier kommer inn til produktet og evt bakterier som er på produktet vil dø av luftmangel før de kan utvikle seg. Holdbarhet på frostvarer er med en tommelfingerregel ca.3 måneder. Hvis de derimot er vakuumert innen de fryses ned, blir holdbarheten på minimum 1 1/2 år. Du kan dermed utnytte storkjøp på en bedre måte og slippe for å kaste mat som ellers ville blitt for gammelt.
Hvis du ikke har vakuumpakker så har vi denne
som er helt enkel å betjene.