Et fint alternativ til sommerens grillpølser. En gulrot som får massevis av smak fra røyken og du får et sprøtt skinn ved å steke den på pannen med skallet på.
Antall personer: 4
Tid: 30min
Ingredienser:
- 8-12 stk. Kaldrøkte gulrøtter
- Pølsebrød eller lompe
- Stekt løk
- Syltet rødløk
- Ketchup
- Sennep
- evt.rekesalat for ikke veganere
- Olje
Fremgangsmåte:
- Skjær tuppen og bunnen av gulrøttene
- Stek den på middels varme på pannen i litt olje.
- Når gulrøttene har fått mørk og sprø overflate er de klare til bruk som vanlige pølser til f.eks pølser
Tips og triks
Når gulrøttene skal legges i saltlake kan det med fordel legges i soyabuljong. Det tilfører mer umami-smak (smaken av kjøtt) til gulrøttene. Skal du bruke soya er det bare å legge gulrøttene i en pose med mye soya i en dag og deretter følge instruksjonene for kaldrøyking her.