Veganske pølser av kaldrøkte gulrøtter

Veganske pølser av kaldrøkte gulrøtter

Et fint alternativ til sommerens grillpølser. En gulrot som får massevis av smak fra røyken og du får et sprøtt skinn ved å steke den på pannen med skallet på.

Antall personer: 4
Tid: 30min

Ingredienser:

  • 8-12 stk. Kaldrøkte gulrøtter
  • Pølsebrød eller lompe
  • Stekt løk
  • Syltet rødløk
  • Ketchup
  • Sennep
  • evt.rekesalat for ikke veganere
  • Olje

Fremgangsmåte:

  1. Skjær tuppen og bunnen av gulrøttene
  2. Stek den på middels varme på pannen i litt olje.
  3. Når gulrøttene har fått mørk og sprø overflate er de klare til bruk som vanlige pølser til f.eks pølser

Tips og triks

Når gulrøttene skal legges i saltlake kan det med fordel legges i soyabuljong. Det tilfører mer umami-smak (smaken av kjøtt) til gulrøttene. Skal du bruke soya er det bare å legge gulrøttene i en pose med mye soya i en dag og deretter følge instruksjonene for kaldrøyking her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.